Subota, 06. februar/veljača 2016, 08:05 CET

  Suđenje Timošenkovoj odloženo za 21. maj

  28.04.2012
  Bivšoj ukrajinskoj premijerki Juliji Timošenko ne može se suditi u odsustvu, odlučio je u subotu ukrajinski sud i za 21. maj pomerio ročište za novo suđenje o utaji poreza.

  "Sud je odlučio da je nemoguće da održi ročište u odsustvu Timošenko", izjavio je sudija Konstiantin Sadovski, a preneo AFP.

  Kako je javio BBC, Timošenko nije prisustvovala preliminarnim saslušanjima za novo suđenje pre sedam dana zbog bolova u leđima.

  Timošenko je već osuđena na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja i potpisivanja štetnog gasnog ugovora s Rusijom, a protiv nje je pokrenuto još nekoliko krivičnih predmeta, ali je ona zahtevala da joj se sudi u odsustvu, jer zbog zdravstvenog stanja ne može da prati suđenja.

  Ako bude proglašena krivom, mogla bi da bude osuđena na 12 godina zatvora.

  Zapadna, kao i deo ukrajinske javnosti, smatraju da su procesi koji se protiv nje vode političke prirode.

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.