Ponedjeljak, 08. februar/veljača 2016, 09:10 CET

  Počinje novo suđenje Juliji Timošenko

  28.04.2012
  U Ukrajini u subotu počinje novo suđenje bivšoj premijerki Juliji Timošenko, po optužnici za utaju poreza, ali ona odbija da se pojavi na ročištu iz zdravstvenih razloga.

  Zapad je osudio prvo suđenje Timošenkovoj, po optužnici za zloupotrebu položaja, uz ocenu da je reč o politički motivisanom procesu.

  Timošenkova nije prisustvovala preliminarnim saslušanjima novog suđenja pre sedam dana. Optužnica se odnosi na njene navodne nelegalne aktivnosti u vreme dok je bila na čelu privatne energetske kompanije tokom devedesetih, preneo je Bi-Bi-Si.

  Ukoliko bude proglašena krivom, mogla bi da bude osuđena na 12 godina zatvora.

  Ona trenutno služi kaznu od sedam godina zatvora, pošto je proglašena krivom za sklapanje nepovoljnog gasnog sporazuma sa Rusijom.

  Timošenkova optužuje predsednika Viktora Janukoviča za političku osvetu.

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.