Četvrtak, 03. septembar/rujan 2015, 08:49 CET

Ban Ki Mun žali zbog pucnjave na tursko-sirijskoj granici

09.04.2012
Generalni sekretar UN Ban Ki Mun rekao je u ponedeljak da žali zbog pogranične pucnjave sa teritorije Sirije u pravcu Turske uoči isteka roka za prekid vatre nakon godinu dana.

Turska je saopštila da su da dva turska zvaničnika, koja su radila u izbegličkom kampu u blizini granice sa Sirijom, među pet povređenih lica.

Oni su povređeni kada je otvorena vatra sa teritorije Sirije, dok je libanska televizija Al džadid javila da su sirijski vojnici ubili kamermana koji je stajao na libanskoj strani granice.

Inače, vlada sirijskog predsednika Bašara al Asada prihvatila je da do 10. aprila povuče sirijske vojnike i teško naoružanje iz svih gradova.

Prema podacima UN, u Siriji je od početka sukoba pre godinu dana poginulo više od 9.000 ljudi.
09 april/travanj 2012
09 april/travanj 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.