Utorak, 01. septembar/rujan 2015, 22:18 CET

Princ Reza Pahlavi traži od Izraela da ne bombarduje Iran

09.04.2012
Sin svrgnutog iranskog šaha Reza Pahlavi pozvao je Izrael da ne bombarduje njegovu zemlju, već da pomogne opoziciji da sruši režim.

U intervjuu za jednu izraelsku televiziju, princ Reza Pahlavi, koji živi u izgnanstvu, rekao je da bi bombardovanje Irana išlo u prilog vlasti u Teheranu.

Izrael bi trebalo da opoziciji u Iranu da "tehnološke, finansijske i druge resurse", rekao je Pahlavi.

Njegov otac, pokojni Mohamed Reza Pahlavi, imao je bliske veze s Izraelom pre nego što je svrgnut 1979. godine u Islamskoj revoluciji.

Izraelski zvaničnici su naznačili da je moguća vojna akcija protiv Teherana, ako sankcije i diplomatske aktivnosti ne budu dovoljne da se zaustavi iranski nuklearni program, za koji Zapad i Izrael navode da ima za cilj pravljenje atomskog oružja.
09 april/travanj 2012
09 april/travanj 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.