Utorak, 24. maj/svibanj 2016, 13:43 CET

  Vijesti

  Anonimusi prete Kini

  06.04.2012
  Hakerska grupa "Anonimusi" poručila je u petak da će i dalje ciljati na Kinu, nakon što je poslednjih dana preuzela odgovornost za upad na više od 300 kineskih sajtova u znak protesta zbog cenzure interneta u toj zemlji.

  "Ovo će se nastaviti. Ciljevi su već odabrani", piše u poruci te grupe. Prema porukama koje su u utorak, sredu i četvrtak postavljene na Tviter nalog grupe, hakeri aktivni širom sveta blokirali su više od 300 kineskih sajtova, uključujući sajtove vlade.

  Većina sajtova danas normalno funkcioniše. "Anonimusi" su na te sajtove postavili poruku na engleskom i kineskom jeziku: "Kineskom narodu: vaša vlada kontroliše internet u vašoj zemlji i nastoji da ukloni sve što smatra pretnjom".

  Pozivajući Kineze da koriste privatne virtuelne mreže (VPN) kako bi izbegli cenzuru, anonimni hakeri uputili su i poruku Pekingu:

  "Svih ovih godina, kineska komunistička vlada podvrgla je svoj narod nepravednim zakonima".

  Pirati su Peking upozorili i sledećim rečima: "Draga kineska vlado, nisi nepogrešiva. Danas su internet sajtovi ugroženi, a sutra će tvoj zao režim pasti".
  06 april/travanj 2012
  06 april/travanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva" u Cazinu i Velikoj Kladuši (1. dio)i
  X
  22.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima u Velikoj Kladuši. Voditelj je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.