Petak, 06. maj/svibanj 2016, 13:11 CET

  Rusi prete zatvaranjem KAP-a

  04.04.2012
  Ruska EN plus grupa, vlasnik Kombinata aluminijuma u Podgorici (KAP), zapretila je u sredu mogućnošću zatvaranja te fabrike ako, kako je saopšteno, ne budu rešeni problemi njenog energetskog snabdevanja i finansijskih dugova.

  U saopštenju EN plus grupe navodi se da ta grupa ne želi takav razvoj događaja, kao i da još ima mogućnosti da se KAP spase, uz upozorenje da su "svakim danom mogućnosti za to sve manje".

  Povodom saopštenja Vlade Crne Gore da će do kraja ove sedmice Dojče banci isplatiti kredit koji je za potrebe KAP-a uzeo ruski vlasnik, EN plus grupa je upozorila da je iznos tog kredita od oko 23 miliona evra "najmanji od kredita KAP-a" za koji je ranije država Crna Gora izadala garancije. Prema saopštenju EN plus grupe, stoga, može doći do ubrzanog aktiviranja i ostalih datih garancija za kredite KAP-a.

  Navodeći podatak da je u KAP uložila više od 200 miliona evra, EN plus grupa, takođe, pokušava da uveri javnost da nije odgovorna za aktiviranje državnih garancija od strane Dojče banke, zbog čega Crna Gora iz budzeta ovih dana mora da isplati nesto više od 23 miliona evra kredita KAP-a.

  EN plus grupa je, navodno, još pre godinu dana upozorila Vladu Crne Gore na probleme u poslovanju KAP-a, ali vlasti iz Podgorice nisu na to reagovale. Zbog toga, kako je objašnjeno, EN plus grupa nije mogla Dojče banci dostaviti plan izmirivanja kredita.
  04 april/travanj 2012
  04 april/travanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.