Subota, 31. januar/siječanj 2015, 12:35 CET

Vijesti

Rusi prete zatvaranjem KAP-a

04.04.2012
Ruska EN plus grupa, vlasnik Kombinata aluminijuma u Podgorici (KAP), zapretila je u sredu mogućnošću zatvaranja te fabrike ako, kako je saopšteno, ne budu rešeni problemi njenog energetskog snabdevanja i finansijskih dugova.

U saopštenju EN plus grupe navodi se da ta grupa ne želi takav razvoj događaja, kao i da još ima mogućnosti da se KAP spase, uz upozorenje da su "svakim danom mogućnosti za to sve manje".

Povodom saopštenja Vlade Crne Gore da će do kraja ove sedmice Dojče banci isplatiti kredit koji je za potrebe KAP-a uzeo ruski vlasnik, EN plus grupa je upozorila da je iznos tog kredita od oko 23 miliona evra "najmanji od kredita KAP-a" za koji je ranije država Crna Gora izadala garancije. Prema saopštenju EN plus grupe, stoga, može doći do ubrzanog aktiviranja i ostalih datih garancija za kredite KAP-a.

Navodeći podatak da je u KAP uložila više od 200 miliona evra, EN plus grupa, takođe, pokušava da uveri javnost da nije odgovorna za aktiviranje državnih garancija od strane Dojče banke, zbog čega Crna Gora iz budzeta ovih dana mora da isplati nesto više od 23 miliona evra kredita KAP-a.

EN plus grupa je, navodno, još pre godinu dana upozorila Vladu Crne Gore na probleme u poslovanju KAP-a, ali vlasti iz Podgorice nisu na to reagovale. Zbog toga, kako je objašnjeno, EN plus grupa nije mogla Dojče banci dostaviti plan izmirivanja kredita.
04 april/travanj 2012
04 april/travanj 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.