Subota, 30. april/travanj 2016, 15:08 CET

  Crna Gora:Smanjenje plata samo u slučaju pogoršanja sitaucije

  04.04.2012
  Plate državnoj upravi i penzijeu Crnoj Gori biće u ovoj godini isplaćivane redovno, a u slučaju da dođe do ekstremnog pogoršanja ekonomskih prilika odlučili bi se za smanjenje primanja, a ne za neredovno izmirivanje, saopštili su iz Ministarstva finansija.

  Pomoćnik ministra finansija Nemanja Pavličić kazao je Pobjedi da će rebalans bužeta omogućiti redovnu isplatu plata i penzija.

  »U slučaju da dođe do pogoršanja priliva, bili bi smo bliži varijanti za smanjenje plata i penzija kako bi se nastavilo sa redovnom isplatom«, rekao je Pavličić.

  Iz Ministarstva finansija su kazali da ni posljednje plate državnim činovnicima nijesu kasnile.

  »Za rebalans smo se odlučili zato što su prepoznate neke negativne tendencije, odnosno oslabljene ekonomske aktivnosti zbog čega je opao priliv u budžetu«, naveli su u Ministarstvu.

  Iz Fonda penzijskog i invalidskog staranja (PIO) su kazali da se redovnost penzija očekuje i u narednim mjesecima bez obzira na rebalans budžeta.

  »Uz sve teškoće koje prate privredu i ekonomiju, Vlada je istrajna u politici da se penzije redovno servisiraju«, rekao je direktor Fonda PIO, Dušan Perović.

  Prema njegovim riječima pri rebalansu državnog budžeta pozicija za penzije se neće mijenjati.
  04 april/travanj 2012
  04 april/travanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.