Petak, 12. februar/veljača 2016, 15:06 CET

  Obama razgovarao sa Putinom

  09.03.2012
  Predsednik SAD Barak Obama telefonirao je u petak novoizabranom ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, koji je pobedio na izborima održanim u nedelju.

  Nikakvi detalji o sadržaju telefonskog razgovora nisu odmah dati.

  Vašington je do sada obazrivo reagovao na ruske izbore i pozvao Moskvu da sprovede "nezavisnu" istragu o mogućim neregularnostima.

  Dan posle održavanja izbora posmatračka misija OEBS-a u Rusiji je zaključila da su izbori bili "pristrasni" u korist Putina, ali je Putin odbacio kritike i rekao da opozicija treba da prizna ono što je rekao "glas naroda".

  Bela kuća je u četvrtak saopštila da ona gradi svoju politiku prema Rusiji nezavisno od ličnosti koja se nalazi u Kremlju.

  Putin će biti inaugurisan 7. maja, njegov prethodnik Dmitrij Medvedev će ga tada naslediti na mestu premijera, prema scenariju objavljenom u septembru.
  08 mart/ožujak 2012
  08 mart/ožujak 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.