Dostupni linkovi

Direktori policija C. Gore i Srbije o saradnji



Direktori policija Crne Gore i Srbije Božidar Vuksanović i Milorad Veljović dogovorli su danas u Podgorici zajedničku kontrolu na graničnim prelazima, aerodromima, u železničkom saobraćaju, kao i saradnju tokom turističke sezone u crnogorskim primorskim gradovima.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović kazao je novinarima nakon razgovora sa crnogorskim kolegom Božidarom Vuksanovićem da je saradnja dve policije "važna i neophodna, svidelo se to nekom ili ne".

On je, međutim ukazao da je za "puni efekat" saradnje neophodan "otvoren i iskren odnos" dve policije i poručio da crnogorska policija može računati na takav odnos kolega iz Srbije.

Zajednički policijski timovi ubuduće će kontrolisati avio i železnički saobraćaj, a biće prisutni i na graničnim prelazima, saopštio je direktor crnogorske policije Božidar Vuksanović.

Direktor crnogorske policije Božidar Vuksanović je ukazujući da "veliki posao" čeka dve zemlje u evropskim integracijama ocenio da je saradnja u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije neophodna.

Vuksanović, koji je nedavno preuzeo dužnost direktora crnogorske policije, ponovio je da je njegov cilj "odlučna borba protiv svih oblika kriminala".

Saopštio je da su kadrovske promene u policiji "neminovne" i da će ih biti, kako "bi sistem funkcionisao profesionalno".
XS
SM
MD
LG