Ponedjeljak, 30. novembar/studeni 2015, 16:11 CET

Grčka: Otpušteni radnik ubio jednog i ranio tri čoveka

01.03.2012

Otpušteni radnik fabrike za proizvodnju plastike na severu Grčke ubio je danas jednog i ranio troje ljudi, a još nekoliko radnika drži kao taoce, saopštila je
grčka policija.

Incident se dogodio u gradu Komotini, oko 800 kilometara severoistočno od Atine, u fabrici koja proizvodi plastične kante za smeće.

Napadač je identifikovan kao 52-godišnji bivši zaposleni, otpušten pre osam meseci.

Zbog incidenta je blokirana cela industrijska zona Komotinija, grada sa 65.000 stanovnika.

Državna televizija prenela je da specijalne policijske snage razmatraju kako da upadnu u fabriku, ali vlasti nisu potvrdile te navode.

Jedan od zvaničnika lokalnog centra za zapošljavanje rekao je agenciji AP da je napadač u teškoj finansijskoj situaciji i da su mu u fabrici bili obećali da će ga ponovo zaposliti.

"Radio je u fabrici nekoliko godina. Otpušten je pre osam meseci i oni su obećali da će ga ponovo zaposliti. Njegove kolege su mi rekle da nije ništa jeo četiri dana", rekao je taj zvaničnik.

Nezaposlenost u Grčkoj udvostručila se od početka finansijske krize pre dve godine i sada iznosi 21 odsto, dok na severu zemlje dostiže i 24 odsto.
01 mart/ožujak 2012
01 mart/ožujak 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika