Dostupni linkovi

Umorni putnici napuštaju brod



Umorni putnici napustili su danas oštećeni brod kompanije Kosta i stigli na kopno u glavnom gradu Sejšela Viktoriji, okoncavši tako trodnevne muke u Indijskom okeanu nakon što je zbog požara na brodu nestalo struje.

Požar na "Kosta Alegri" dogodio se u ponedeljak u postrojenju sa motorima, što je onemogućilo dalje putovanje vodama kojima haraju gusari.

Brod je vlasništvo kompanije čiji je kruzer "Kosta Konkordija" u januaru udario u stene i potonuo kraj obale Italije. U tom incidentu poginulo je najmanje 25 lica.

Francuski brodić za lov na tunu odvukao je "Kosta Alegru" na Mahe, centralno ostrvo Sejšelskog arhipelaga, gde su putnike dočekala kola hitna pomoći, medicinski tim Crvenog krsta i minibusevi.

Putnici su izjavili da se osjecaju umorno i prljavo i da su se bojali napada gusara, ali da im ni u jednom trenutku nije nedostajalo vode za piće niti hrane.

Više od polovine od 636 putnika na brodu odlucilo je da ostane na Sejšelima, gđe ce ih autobusi prevesti do hotela. Ostali ce avionom biti prevezeni kući.

Jedan zvaničnik ministarstva zdravlja izjavio je da šestoro putnika ima prelome kostiju, te da ima i onih sa modricama, ali nije želeo reći kako su zadobili povrede.

"Kosta Alegra", brod težak 29.000 tona, nekoliko puta je manji od "Kosta Konkordije".
XS
SM
MD
LG