Subota, 13. februar/veljača 2016, 16:14 CET

  Poljska: Demonstracije za slobodu interneta prerasle u nerede

  25.01.2012
  Demonstracije za slobodu interneta u više poljskih gradova pretvorile su se u sredu uveče u mestu Kjelce, na jugu zemlje, u nasilne izgrede kada su mladi demolirali automobile i gađali kamenicama policajce.

  Kao i u drugim gradovima, Gdanjsku, Šćećinu, Torunju, Bjalistoku, Bidgošću, Krakovu i u mestu Kjelce okupilo se u sredu oko 700 pretežno mladih Poljaka koji su demonstrirali protiv međunarodnog dokumenta o kontroli interneta (ACTA), prenosi Beta.

  Poljski hakeri iz međunarodne grupe Anonimus napadaju od subote uveče sajtove poljske vlade i državnih institucija.

  Među demonstrantima su i lokalni fudbalski huligani a grupa od oko 300 demonstranata blokirala je glavnu ulicu u gradu i počela da demolira automobile.

  Najveće demonstracije za slobodni internet u Poljskoj u sredu uveče se održavaju u Krakovu gde se na centralnom trgu okupilo preko 10.000 ljudi.

  Prve demonstracije održane su u utorak u Varšavi.

  Peticiju protiv toga da Poljska potpiše sporazum potpisalo je na interetu 118.000 Poljaka.
  25 januar/siječanj 2012
  25 januar/siječanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.