Srijeda, 01. april/travanj 2015, 01:53 CET

Vijesti

Konuzin: Mira Marković legalno u Rusiji

25.01.2012

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je da je boravak Mire Marković, udovice bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, u Rusiji, u potpunosti u skladu sa ruskim i međunarodnim pravnim aktima.

"Mira Marković legalno se preselila na teritoriju Ruske Federacije i njen boravak u našoj zemlji je u potpunom skladu sa ruskim i međunarodnim pravnim aktima", rekao je Konuzin za najnoviji broj nedeljnika NIN.

On je kazao da ruski pravosudni organi nemaju informacije o boravku Bogoljuba Karića u Rusiji.

"Sa vlastima Srbije Rusija održava prisne odnose, koji imaju partnerski karakter", rekao je Konuzin povodom spekulacija da ta zemlja ima negativan stav prema zvaničnim Beogradu, argumentovan, tvrdnjom da neke ličnosti za kojima su srpske vlasti izdale poternicu, borave u Rusiji.

Ambasador je demantovao spekulacije da Rusija pokušava da pomogne u popravljanju odnosa između radikala i naprednjaka, kako bi popravila predizborne šanse nacionalno opredeljenih opozicionih stranaka.

"Održavamo jednake odnose sa svim značajnim političkim strankama u Srbiji. Naravno, najprisnije veze se uspostavljaju s onim strankama, u čijoj se politici ogleda usmerenost na razvoj prisnih prijateljskih i partnerskih odnosa s Rusijom. Na sreću, u Srbiji takve stranke čine većinu", istakao je ambasador Konuzin.
25 januar/siječanj 2012
25 januar/siječanj 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Budvai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda koja govori o mladima iz Budve. Voditelj i moderator je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.