Nedjelja, 07. februar/veljača 2016, 18:23 CET

  Demonstranti neslaganje sa Davosom pokazuju i iz vazduha

  25.01.2012

  Antiglobalisti koji u Davosu iz igloa protestuju protiv svetske poslovne i političke elite okupljene na Svetskom ekonomskom forumu (SEF) neslaganje su danas iskazali i iz vazduha.

  Oni su pustili u vazduh crvene balone koji nose transparent na kojem piše: "Hej SEF, a gde je ostalih 6,999 milijardi lidera?".

  Balone su pustili aktivisti pokreta Okupirajmo SEF koji se nastavlja na pokret Okupirajmo Vol strit.

  Inače, u Davosu se svake godine, uz svetski poslovni i politički vrh, okupljaju i demonstranti ali je u tom zimskom centru ušuškanom u švajcarskim Alpima teško okupiti veći broj ljudi.

  Na Forumu, koji počinje danas, ove godine učestvuje oko 2.600 najuticajnijih ljudi sveta.

  Tema skupa su bojazni oko stanja svetske ekonomije i potencijalni socijalni nemiri zbog sve veće nejednakosti u prihodima.
  25 januar/siječanj 2012
  25 januar/siječanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.