Srijeda, 10. februar/veljača 2016, 03:40 CET

  MMF: Evrozona ide ka recesiji

  25.01.2012
  Svetska ekonomija sve više usporava, a evro zona ide ka recesiji ove godine, navodi se u najnovijem izveštaju Međunarodnog monetarnog fonda.

  U prognozi koju američki mediji ocenjuju kao sumornu, ističe se da će svetska ekonomija ostvariti rast od 3,25 odsto u 2012. što je manje od jesenjih procena MMF-a od četiri odsto.

  Najveći rast se predviđa Kini (8,2 odsto), koja je i dalje ekonomija sa najvećim rastom u svetu, i Indiji (sedam odsto).

  Kada su u pitanju Sjedinjene Američke Države, procenjen je rast od 1,8 odsto, što se poklapa se izveštajem MMF od pre nekoliko meseci.

  MMF navodi da finansijska kriza evro zone i dalje ostaje najveći ekonomski rizik za dalji napredak, pa se za te zemlje predviđa blaga recesija, ali i dodaje da se situacija lako može još više pogoršati.

  Sadašnja situacija pruža plodno tlo za produženi pesimizam , navodi se u izveštaju.

  MMF predviđa da će u evro zoni najveće probleme ove godine imati Italija i Španija.
  25 januar/siječanj 2012
  25 januar/siječanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.