Ponedjeljak, 30. novembar/studeni 2015, 19:48 CET

Slovenija: Janša s koalicijom ide po mandat

25.01.2012
Pet slovenskih parlamentarnih stranaka potpisat će koalicijski ugovor o novoj vladi i za njenog mandatara predložiti Janeza Janšu, rekao je Janša. Očekujem da će sve stranke potpisati sporazum i da će ga se držati, rekao je Janša novinarima nakon sastanka vodstva svoje stranke.

Na sastanku je potvrđen ulazak u koalicijski ugovor njegove Slovenske demokratske stranke (SDS) sa Slovenskom pučkom strankom (SLS), Demokratskom strankom umirovljenika (DESUS), Građanskom listom Gregora Viranta i kršćansko narodnom strankom Nova Slovenija (NSI).

Na pitanje očekuje li iznenađenja i da li bi predsjednik države Danilo Tuerk mogao predložiti nekog drugog za mandatara vlade, Janša je rekao da predsjednik nije obavio dodatne konzultacije sa strankama temeljem kojih bi mogao predložiti nekog drugog za mandatara s potrebnom parlamentarnom većinom.

Stranke koje namjeravaju ući u koaliciju koju bi vodio Janša u parlamentu imaju 50 zastupnika od 90 koliki je njegov pun sastav. Janša namjerava voditi vladu koja bi omogućila da Slovenija idućih godina ostvaruje brži ekonomski razvoj od prosjeka Europske unije, otvarati nova radna mjesta, ali ujedno izvršiti i financijsku stabilizaciju države, te smanjiti zaduživanje.
25 januar/siječanj 2012
25 januar/siječanj 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.