Subota, 06. februar/veljača 2016, 08:09 CET

  Slovenija: Janša s koalicijom ide po mandat

  25.01.2012
  Pet slovenskih parlamentarnih stranaka potpisat će koalicijski ugovor o novoj vladi i za njenog mandatara predložiti Janeza Janšu, rekao je Janša. Očekujem da će sve stranke potpisati sporazum i da će ga se držati, rekao je Janša novinarima nakon sastanka vodstva svoje stranke.

  Na sastanku je potvrđen ulazak u koalicijski ugovor njegove Slovenske demokratske stranke (SDS) sa Slovenskom pučkom strankom (SLS), Demokratskom strankom umirovljenika (DESUS), Građanskom listom Gregora Viranta i kršćansko narodnom strankom Nova Slovenija (NSI).

  Na pitanje očekuje li iznenađenja i da li bi predsjednik države Danilo Tuerk mogao predložiti nekog drugog za mandatara vlade, Janša je rekao da predsjednik nije obavio dodatne konzultacije sa strankama temeljem kojih bi mogao predložiti nekog drugog za mandatara s potrebnom parlamentarnom većinom.

  Stranke koje namjeravaju ući u koaliciju koju bi vodio Janša u parlamentu imaju 50 zastupnika od 90 koliki je njegov pun sastav. Janša namjerava voditi vladu koja bi omogućila da Slovenija idućih godina ostvaruje brži ekonomski razvoj od prosjeka Europske unije, otvarati nova radna mjesta, ali ujedno izvršiti i financijsku stabilizaciju države, te smanjiti zaduživanje.
  25 januar/siječanj 2012
  25 januar/siječanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.