Nedjelja, 29. novembar/studeni 2015, 04:20 CET

Medojević pozvao specijalnog tužioca da pogleda sajt SNP-a

02.01.2012
Lider Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević pozvao je crnogorskog specijalnog tužioca za organizovani kriminal, Đurđinu Ivanović, da se na sajtu Socijalističke narodne partije (SNP) informiše o, kako je naveo, najavama posedovanja dokaza o učešću Darka Šarića na izborima na Žabljaku.

Medojević je u izjavi dostavljenoj agenciji MINA kazao da na sajtu SNP-a postoji veliki broj izjava, saopštenja i video snimaka koji bi mogli koristiti specijalnom tužiocu da podseti lidera te stranke Srđana Milića na njegove izjave iz tog perioda.

„Milić je u više navrata javno tvrdio da ima dokaze o učešću narko kartela Darka Šarića u finansiranju pobede DPS na lokalnim izborima na Žabljaku, u avgustu 2009. godine“, naveo je lider PzP-a.

On je u izjavi citirao i pojedine medijske informacije iz 2010. godine u kojima se, između ostalog, navodi da je Milić državnom tužiocu Ranki Čarapić, rekao da poseduje fotografije, audio zapis i izjavu onoga ko je dao novac i onoga ko je primio novac, i da su ti dokazi dostavljeni policiji.

„Da je Šarićev narko klan finansirao i pomagao DPS, notorna je činjenica koja je poznata svima u Crnoj Gori. Čak je i (predsednik Skupštine) Ranko Krivokapić ukazivao na ulogu tog kartela u izborima u Kotoru, a o vezama bivšeg gradonačelnika Pljevalja Filipa Vukovića sa tim kartelom, postoji i samo priznanje Vukovića i obimna dokumenacija“, tvrdi Medojević.

On je kazao da je prvi u parlamentu progovorio o vezama DPS-a i narko kartela Safeta Kalića, zbog čega mu je, kako tvrdi, pripremana i fizička likvidacija.
02 januar/siječanj 2012
02 januar/siječanj 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika