Nedjelja, 07. februar/veljača 2016, 16:03 CET

  Barak: Asadu ostalo još samo par sedmica na vlasti

  02.01.2012
  Izraelski ministar odbrane Ehud Barak izjavio je u utorak da će sirijski predsednik Bašar al Asad na vlasti biti još samo nekoliko nedelja.

  "Porodici Asad je ostalo još samo nekoliko nedelja na vlasti", rekao je Barak, a preneo portparol izraelskog ministarstva.

  Barak je kazao da je u ovom trenutku "nemoguće" predvideti kako će se razvijati situacija u Siriji pošto Bašar al Asad ode sa vlasti.

  On je ocenio da će "pad porodice Asad" biti ozbiljan udarac za Iran i libanski šiitski pokret Hezbolah, važne saveznike Asadovog režima.

  Prema podacima UN, više od 5.000 ljudi ubijeno je u Siriji od marta, kada su počeli masovni protesti protiv Asadovog režima.
  02 januar/siječanj 2012
  02 januar/siječanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.