Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 02:27 CET

  Njujork: Policija privela 68 pripadnika pokreta "Okupirajmo Vol strit"

  02.01.2012
  Njujorška policija privela je tokom noći 68 pripadnika pokreta "Okupirajmo Vol strit", pošto su se demonstranti vratili na trg na Menhetnu na kojem su prošle godine i započeli proteste, saopštila je policija.

  Među uhapšenima je i jedan muškarac, koji je najverovatnije makazama ubo u ruku policajca.

  "Privedeno je 68 ljudi, uključujući i jednog koji je izvršio krivično delo napada. Oni se su uglavnom optuženi za neprilično ponašanje, opiranje hapšenju i ometanje administracije", rekao je portparol njujorške policije.

  Stotine pripadnika i simpatizera pokreta "Okupirajmo Vol strit", koji smatraju da finansijska i politička elita ima previše moći u odnosu na obične građane, ušla je u park Zukoti na kojem su protesti počeli, kako bi proslavila Novu godinu, preneo je AFP.

  Do sukoba je došlo kada su demonstranti pokušali da uklone metalnu ogradu koja deli park od trga, posle čega je policija počela da ih privodi.
  02 januar/siječanj 2012
  02 januar/siječanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.