Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 19:28 CET

  Evropski lideri: 2011. godina bila teška, ali ALI 2012. još teža

  02.01.2012

  Evropski lideri izjavili su da je protekla 2011. godina bila teška, ali predviđaju da će 2012. godina biti još teža, piše britanski dnevnik "Gardijan". Njemački kancelar Angela Merkel upozorila je da će predstojeća godina "bez svake sumnje" biti teža od 2011. godine.

  Prema njenim riječima, Evropa se suočava sa "najtežim testom u proteklih nekoliko decenija, ali je izrazila ubjeđenje da će evropski blok biti još snažniji nakon krize.

  Ona je od Evropljana zatražila veću saradnju za spas evra, ističući da je njemačka ekonomija u dobrom stanju "iako će naredna godina, bez svake sumnje, biti teža nego protekla".

  Sličnu poruku poslao je i grčki premijer Lukas Papademos, koji je najavio nove, oštrije mjere štednje, dok je italijanski predsjednik Đorđo Napolitano upozorio da se "neka žrtvovanja moraju obaviti" ukoliko Rim želi da izbjegne "finansijski krah".
  Francuski predsjednik Nikola Sarkozi istakao je da ljudi moraju biti hrabri u suočavanju sa predstojećim izazovima. 

  Međutim, on je upozorio da ipak nema razloga da se gubi nada te da u javnim troškovima neće više biti smanjenja.
  02 januar/siječanj 2012
  02 januar/siječanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.