Ponedjeljak, 31. avgust/kolovoz 2015, 08:45 CET

Evropski lideri: 2011. godina bila teška, ali ALI 2012. još teža

02.01.2012

Evropski lideri izjavili su da je protekla 2011. godina bila teška, ali predviđaju da će 2012. godina biti još teža, piše britanski dnevnik "Gardijan". Njemački kancelar Angela Merkel upozorila je da će predstojeća godina "bez svake sumnje" biti teža od 2011. godine.

Prema njenim riječima, Evropa se suočava sa "najtežim testom u proteklih nekoliko decenija, ali je izrazila ubjeđenje da će evropski blok biti još snažniji nakon krize.

Ona je od Evropljana zatražila veću saradnju za spas evra, ističući da je njemačka ekonomija u dobrom stanju "iako će naredna godina, bez svake sumnje, biti teža nego protekla".

Sličnu poruku poslao je i grčki premijer Lukas Papademos, koji je najavio nove, oštrije mjere štednje, dok je italijanski predsjednik Đorđo Napolitano upozorio da se "neka žrtvovanja moraju obaviti" ukoliko Rim želi da izbjegne "finansijski krah".
Francuski predsjednik Nikola Sarkozi istakao je da ljudi moraju biti hrabri u suočavanju sa predstojećim izazovima. 

Međutim, on je upozorio da ipak nema razloga da se gubi nada te da u javnim troškovima neće više biti smanjenja.
02 januar/siječanj 2012
02 januar/siječanj 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.