Utorak, 24. maj/svibanj 2016, 13:47 CET

  Vijesti

  Iran za danas najavio ispaljivanje projektila dalekog dometa

  02.01.2012

  Komandant iranske mornarice Mahmud Musavi najavio je da će Iran danas tokom posljednjeg dana vojnih vježbi izvršiti probno ispaljenje dvije dalekometne rakete.
  Tokom današnje vježbe izvršićemo probno ispaljenje projektila `Kader` i `Nur`", rekao je Musavi. Iran je održao desetodnevnu pomorsku vježbu u vrijeme pojačanih tenzija sa zapadnim silama o namjeni svog nuklearnog programa i Musavi je tokom vikenda saopštio da su uspješno izvršena probna ispaljenja projektila srednjeg dometa kopno-more.

  Teheran je tokom protekle sedmice zaprijetio da će blokirati prolaz naftnim tankerima kroz Ormuski moreuz u slučaju uvođenja sankcija na izvoz nafte zbog spornih aktivnosti u nuklearnom programu. EU je saopštila da razmatra da Iranu uvede embargo, koji su SAD već uvele, na uvoz iranske nafte.

  Američka Peta flota saopštila je da neće dozvoliti nikakvo ometanje pomorskog saobraćaja na ovoj veoma važnoj ruti pomorskog prevoza nafte.
  02 januar/siječanj 2012
  02 januar/siječanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva" u Cazinu i Velikoj Kladuši (1. dio)i
  X
  22.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima u Velikoj Kladuši. Voditelj je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.