Ponedjeljak, 25. maj/svibanj 2015, 17:34 CET

Sastanak izraelskih i palestinskih pregovarača

02.01.2012


Izraelski i palestinski pregovarači saglasili su se da svoj prvi sastanak nakon duže od godinu dana održe u Jordanu, izjavili su danas zvaničnici. Jordan je saopštio da će biti domaćin sastanka u sklopu napora za nastavak direktnih mirovnih pregovora između dvije strane.

"Predstojeći sastanak dio je ozbiljnih i stalnih napora da se pronađe zajednički osnov za nastavak direktnih pregovora", rekao je portparol jordanskog Ministarstva inostranih poslova Muhamed Kajid, prenosi britanski Bi-Bi-Si.

Izraelski predstavnik Jicak Molčo i palestinski pregovarač Saeb Erekat danas će se, uz međunarodne posrednike, sastati u Jordanu. Kajid je istakao da će Izraelci i Palestinci u Amanu održati bilateralni sastanak te sa predstavnicima Bliskoistočne četvorke - SAD, EU, Rusije i UN. Međutim, zvaničnici obje strane umanjuju mogućnost bilo kakvog neposrednog nastavka mirovnih razgovora.

Pregovori su zastali krajem 2010. godine nakon što je Izrael odbio da zamrzne gradnju naselja na Zapadnoj obali.
02 januar/siječanj 2012
02 januar/siječanj 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.