Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 11:51 CET

  Sastanak izraelskih i palestinskih pregovarača

  02.01.2012


  Izraelski i palestinski pregovarači saglasili su se da svoj prvi sastanak nakon duže od godinu dana održe u Jordanu, izjavili su danas zvaničnici. Jordan je saopštio da će biti domaćin sastanka u sklopu napora za nastavak direktnih mirovnih pregovora između dvije strane.

  "Predstojeći sastanak dio je ozbiljnih i stalnih napora da se pronađe zajednički osnov za nastavak direktnih pregovora", rekao je portparol jordanskog Ministarstva inostranih poslova Muhamed Kajid, prenosi britanski Bi-Bi-Si.

  Izraelski predstavnik Jicak Molčo i palestinski pregovarač Saeb Erekat danas će se, uz međunarodne posrednike, sastati u Jordanu. Kajid je istakao da će Izraelci i Palestinci u Amanu održati bilateralni sastanak te sa predstavnicima Bliskoistočne četvorke - SAD, EU, Rusije i UN. Međutim, zvaničnici obje strane umanjuju mogućnost bilo kakvog neposrednog nastavka mirovnih razgovora.

  Pregovori su zastali krajem 2010. godine nakon što je Izrael odbio da zamrzne gradnju naselja na Zapadnoj obali.
  02 januar/siječanj 2012
  02 januar/siječanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.