Četvrtak, 03. septembar/rujan 2015, 21:13 CET

Sastanak izraelskih i palestinskih pregovarača

02.01.2012


Izraelski i palestinski pregovarači saglasili su se da svoj prvi sastanak nakon duže od godinu dana održe u Jordanu, izjavili su danas zvaničnici. Jordan je saopštio da će biti domaćin sastanka u sklopu napora za nastavak direktnih mirovnih pregovora između dvije strane.

"Predstojeći sastanak dio je ozbiljnih i stalnih napora da se pronađe zajednički osnov za nastavak direktnih pregovora", rekao je portparol jordanskog Ministarstva inostranih poslova Muhamed Kajid, prenosi britanski Bi-Bi-Si.

Izraelski predstavnik Jicak Molčo i palestinski pregovarač Saeb Erekat danas će se, uz međunarodne posrednike, sastati u Jordanu. Kajid je istakao da će Izraelci i Palestinci u Amanu održati bilateralni sastanak te sa predstavnicima Bliskoistočne četvorke - SAD, EU, Rusije i UN. Međutim, zvaničnici obje strane umanjuju mogućnost bilo kakvog neposrednog nastavka mirovnih razgovora.

Pregovori su zastali krajem 2010. godine nakon što je Izrael odbio da zamrzne gradnju naselja na Zapadnoj obali.
02 januar/siječanj 2012
02 januar/siječanj 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.