Petak, 03. juli/srpanj 2015, 08:12 CET

Obama: Slijedeća godina donijeće još više promjena

31.12.2011
Američki predsjednik Barak Obama ocijenio je 2011. godinu kao godinu velikog izazova, ali i velikog napretka, te izrazio uvjerenje da će 2012. godina donijeti još veće promjene iako su one i u ovoj godini bile - spektakularne.

Čestitajući svojim sunarodnicima Novu godinu, Obama je rekao da "nema sumnje da će 2012. godina donijeti još više promjena".

"Jedan rat je iza nas, a počeli su završavati i drugi rat", rekao je Obama, misleći pri tome na odlazak američkih vojnika iz Iraka, ali i na sukobe u Avganistanu.

Predsjednik SAD podsjetio je na ubistvo Osame bin Ladena, naglasivši da je time zadat težak udarac Al kaidi. "Sigurnost Amerike je povećana", rekao je Obama.

Američki predsjednik podsjetio je i na niz prirodnih katastrofa koje su obilježile prošlu godinu, naglasivši da se njegova zemlja držala uz prijatelje u cijelom svijetu u prirodnim katastrofama i revolucijama. On je podsjetio na revolucionarne događaje u arapskom svijetu.

"Imamo sve što trebamo kako bismo odgovorili na te promjene. Iz tih promjena izaći ćemo jači", rekao je Obama.

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
27.06.2015
TV serijal 'Perspektiva' o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED (National Endowment for Democracy) nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca u kolažnim emisijama moći ćete vidjeti interesantne detalje sa snimanja Serijala u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film iz Sarajeva.