Subota, 30. april/travanj 2016, 22:41 CET

  Obama: Slijedeća godina donijeće još više promjena

  31.12.2011
  Američki predsjednik Barak Obama ocijenio je 2011. godinu kao godinu velikog izazova, ali i velikog napretka, te izrazio uvjerenje da će 2012. godina donijeti još veće promjene iako su one i u ovoj godini bile - spektakularne.

  Čestitajući svojim sunarodnicima Novu godinu, Obama je rekao da "nema sumnje da će 2012. godina donijeti još više promjena".

  "Jedan rat je iza nas, a počeli su završavati i drugi rat", rekao je Obama, misleći pri tome na odlazak američkih vojnika iz Iraka, ali i na sukobe u Avganistanu.

  Predsjednik SAD podsjetio je na ubistvo Osame bin Ladena, naglasivši da je time zadat težak udarac Al kaidi. "Sigurnost Amerike je povećana", rekao je Obama.

  Američki predsjednik podsjetio je i na niz prirodnih katastrofa koje su obilježile prošlu godinu, naglasivši da se njegova zemlja držala uz prijatelje u cijelom svijetu u prirodnim katastrofama i revolucijama. On je podsjetio na revolucionarne događaje u arapskom svijetu.

  "Imamo sve što trebamo kako bismo odgovorili na te promjene. Iz tih promjena izaći ćemo jači", rekao je Obama.

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.