Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 11:51 CET

  Stanovništvo evakuisano pred udar ciklona u Indiji

  31.12.2011
  Indijska meteorološka agencija pozvala je na evakuaciju sela, farmere da zaštite usjeve, a ribare da ne izlaze na more uoči očekivanog udara ciklona na jugozapadnu obalu zemlje.

  Sa vjetrovima brzine od 155 kilometara na sat ciklon Tane kreće se od Bengalskog zaliva i očekuje se da će doći do obale u narednih 12 sati, u blizini francuskog kolonijalnog grada Pondičerija u državi Tamil Nadu.

  "Potrebna je totalna suspenzija ribarstva. Neophodno je da se mještani priobalja evakuišu u bezbjedna područja, a ljudima se savjetuje da ne izlaze iz kuća", saopštilo je indijska Meteorolška stanica.

  Tane je ciklonska oluja kategorije 1, na skali od 1 do 5, ali se očekuje da će oslabiti čim dodirne kopno.

  Sezona ciklona u Indiji traje od aprila do decembra sa jakim vjetrovima u kojima su česti smrtni slučajevi, evakuacije desetina hiljada ljudi i velike štete na usjevima.

  Super ciklon pogodio je istočnu državu Orizu 1999. godine u trajanju od 30 sati i sa vjetrovima brzine 300 kilometara na sat.U naletu ove oluje poginulo je 10.000 ljudi.

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.