Nedjelja, 30. avgust/kolovoz 2015, 01:31 CET

Meron: Presuda Karadžiću očekuje se 2014.

07.12.2011
Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron rekao je u sredu uveče pred Savetom bezbednosti UN da očekuje da će Tribunal iduće godine izreći šest presuda, a da će presuda Radovanu Karadžiću biti izrečena 2014.

Podnoseći redovan šestomesečni izveštaj o radu Tribunala, sudija Meron je pred Savetom u Njujorku rekao i da se ne može predvideti kada će biti završeni procesi poslednjoj dvojici uhapšenih optuženika, Ratku Mladiću i Goranu Hadžiću. Po Meronovim rečima, očekuje se da će iduće godine Tribunal izreći jednu pravosnažnu presudu, posle okončanja žalbenog postupka.

Izricanje pet pravosnažnih presuda planirano je za 2013. godinu. Tada će biti okončani procesi, između ostalih, Nikoli Šainoviću i četvorici vojnih i policijskih generala osuđenik za zločine na Kosovu, kao i šestorici oficira Vojske Republike Srpske koji su osuđeni za genocid i zločine protiv čovečnosti u Srebrenici.

Predsednik Tribunala procenio je da žalbeni postupci u postupcima protiv Vojislava Šešelja, Zdravka Tolimira i lidera bosanskih Hrvata na čelu s Jadrankom Prlićem neće biti završeni do decembra 2014.
07 decembar/prosinac 2011
07 decembar/prosinac 2011

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.