Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 12:28 CET

  Meron: Presuda Karadžiću očekuje se 2014.

  07.12.2011
  Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron rekao je u sredu uveče pred Savetom bezbednosti UN da očekuje da će Tribunal iduće godine izreći šest presuda, a da će presuda Radovanu Karadžiću biti izrečena 2014.

  Podnoseći redovan šestomesečni izveštaj o radu Tribunala, sudija Meron je pred Savetom u Njujorku rekao i da se ne može predvideti kada će biti završeni procesi poslednjoj dvojici uhapšenih optuženika, Ratku Mladiću i Goranu Hadžiću. Po Meronovim rečima, očekuje se da će iduće godine Tribunal izreći jednu pravosnažnu presudu, posle okončanja žalbenog postupka.

  Izricanje pet pravosnažnih presuda planirano je za 2013. godinu. Tada će biti okončani procesi, između ostalih, Nikoli Šainoviću i četvorici vojnih i policijskih generala osuđenik za zločine na Kosovu, kao i šestorici oficira Vojske Republike Srpske koji su osuđeni za genocid i zločine protiv čovečnosti u Srebrenici.

  Predsednik Tribunala procenio je da žalbeni postupci u postupcima protiv Vojislava Šešelja, Zdravka Tolimira i lidera bosanskih Hrvata na čelu s Jadrankom Prlićem neće biti završeni do decembra 2014.
  07 decembar/prosinac 2011
  07 decembar/prosinac 2011

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.