Dostupni linkovi

Jutarnji: Doušnik prepoznao Mladićev prsten



Zagrebački "Jutarnji list", koji je prvi objavio vest da je uhapšen Ratko Mladić, piše da je Mladića identifikovao doušnik policije na osnovu njegovog prstena koji nikada nije skidao sa ruke.

List piše da je BIA još pre nekoliko meseci utvrdila da bi se najtraženiji haški begunac mogao nalaziti u okolini Zrenjanina gde žive i njegovi rođaci i o tome je obavestila predsednika Borisa Tadića i Specijalno tužilaštvo Srbije za ratne zločine.

Prema tvrdnjama lista, tu informaciju Tadić je preneo glavnom haškom tužiocu Seržu Bramercu, koji ipak nije bio zadovoljan, već je insistirao na preciznom lociranju i hapšenju Mladića.

Situacija se, piše dalje "Jutarnji", potpuno preokrenula nakon što je policiji stigla dojava o Miloradu Komadiću, kao osobi koja bi mogla biti begunac Ratko Mladić.

Ratko Mladić uočen je u Lazarevu skoro slučajno, nekoliko dana pre hapšenja. Odao ga je prsten pečatnjak sa tamnim poludragim kamenom, od kojeg se nije odvajao ni sve vreme rata.

Ratko Mladić uhapšen je juče na spavanju, a budući da nije imao telohranitelje niti je iko u kući bio naoružan, specijalci nisu naišli ni na kakav otpor, piše "Jutarnji".
XS
SM
MD
LG