Petak, 06. maj/svibanj 2016, 15:04 CET

  Obama poručio Mubaraku da je njegovoj vlasti kraj

  01.02.2011
  Američki predsednik Barak Obama poručio je predsedniku Egipta Hosniju Mubaraku da SAD smatraju da je došao kraj njegovoj vlasti i da treba da omogući mirnu tranziciju ka demokratiji putem izbora.

  Obaminu poruku u utorak je Mubaraku preneo specijalni američki izaslanik, bivši ambasador SAD u Kairu Frenk Vizner, koji je u ponedeljak doputovao u Egipat.

  "Poruka koju je Vizner preneo nije direktan zahtev da Mubarak odmah napusti vlast, već mu se savetuje da počne proces reforme koji će kulmunirati slobodnim i poštenim izborima u septembru kada će biti izabran novi predsednik", piše list Njujork tajms, pozivajući se na diplomatske izvore.

  Demonstranti koji su već nedelju dana na ulicama Kaira i drugih gradova Egipta zahtevaju ostavku Mubaraka koji je na vlasti od 1981. godine.

  Prema nepotvrđenim podacima UN od 25. januara, najmanje 300 ljudi je poginulo a više od hiljadu je povređeno u toku demonstracija.
  01 februar/veljača 2011
  01 februar/veljača 2011

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.