Ponedjeljak, 31. avgust/kolovoz 2015, 21:48 CET

Radmanović otkazao sastanak sa Davutogluom

29.01.2011
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović otkazao je današnji sastanak sa ministrom inostranih poslova Turske Ahmetom Davutogluom nakon što je turska delegacija tražila skidanje zastave Republike Srpske iz sale za sastanke u Palati Republike u Banjaluci i zbog kašnjenja turskog šefa diplomatije 75 minuta na već pomjereni termin sastanka, saopšteno je danas iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

"Smatramo ovakav postupak turske strane neprimjerenim ponašanjem i diplomatskim incidentom koji će svakako imati posljedice", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da je Radmanović prihvatio da se sastane u Banjaluci u Palati Republike sa Davutogluom, iako je taj sastanak iznenada i kasno zatražen sa turske strane, što je neubičajeno u diplomatskoj praksi.

"U međuvremenu iz Turske ambasade su tražili pomjeranje sastanka zakazanog u 15.30 sati za pola sata kasnije, što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović takođe prihvatio. Nakon toga, kada je i taj rok prošao iz turske delegacije tražili su skidanje zastave Republike Srpske iz sale za sastanke koje čine stalni postav u Bijelom salonu u Palati Republike", navodi se u saopštenju.

Predsjedavajući Radmanović, kako je saopšteno, nije prihvatio taj ultimativni zahtjev i kada je ministar već kasnio 75 minuta na već pomjereni sastanak, otkazao je zakazani sastanak sa ministrom inostranih poslova Turske.

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.