Dostupni linkovi

Medvedev smenio šefa saobraćajne policije



Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev smenio je danas zbog terorističkog napada na aerodromu Domodedovo načelnika uprave za saobraćaj Ministarstva unutrašnjih poslova za Centralni federalni okrug, kojem pripada i Moskva, Andreja Aleksejeva.

Medvedev je pri tome ukazao da to nisu poslednja smenjivanja i rukovodstvu MUP-a naložio da "pretresu" svu transportnu policiju zbog terorističkog napada u kojem je u utorak poginulo 35 osoba.

"S kime god da sam razgovarao posle terorističkih napada, ljudi govore da su u nizu slučajeva na saobraćajnim objektima bili uključeni detektori, da su radili, a potom prestali da rade. Tako da se može proći bilo kako", rekao je Medvedev, dodajući da mora postojati svakodnevna jaka kontrola.

On je saopštenje rukovodstva aerodroma Domodedovo da nije odgovorno za teroristički napad nazvao "nemoralnim", ukazujući da su takve ocene predmet za rad istražnih organa.

Medevedev je zatražio izvesstaj o osiguranju bezbednosti u saobraćaju posle teroristicckih napada u avionima 2004. godine, kada je poginulo 90 ljudi.

Tada se dve teroristkinje u dva aviona unele eksplozivne naprave dajući mito od 1.000 rubalja, oko 25 evra).
XS
SM
MD
LG