Dostupni linkovi

Sanaderov brat demantuje da ima na računu 400.000 eura



Brat bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, katolički sveštenik Vinko Sanader dematovao je pisanje pojedinih hrvatskih medija da je na njegovim računima pronađeno oko tri miliona kuna (oko 400.000 eura).

Vinko Sanader, župnik svetišta Gospe od Otoka u Solinu, kod Splita, najavio je da će se zbog toga obratiti nadležnom sudu za zaštitu svog ljudskog digniteta. On je ocijenio da je to "još jedna u nizu laži i blaćenja".

"Nije mi poznato da je iko provjeravao račune u banci, a ako i jeste to radio neko iz nadležnih tijela prema ovlaštenju sudskog rješenja, onda je mogao da uvidi da se ne radi o spomenutoj svoti, nego o manjoj, i to u vlasništvu župe koja račune u banci ima već više od dvadeset godina, a koji su duže vrijeme oročeni", napisao je Vinko Sanader u saopštenju za javnost.

On je dodao da je kao župnik opunomoćen da upravlja tim novcem, a o tome je upoznat i Nadbiskupski ordinarijat u Splitu.

Pozivajući se na crkvene izvore, zagrebački "Jutarnji list" objavio je da su istražioci na različitim računima Vinka Sanadera pronašli oko 400.000 eura, a da je dio novca pronađen i u gotovini.
XS
SM
MD
LG