Utorak, 03. maj/svibanj 2016, 08:53 CET

  U nemirima u Tunisu ukupno poginulo 78 ljudi, 94 povređeno

  17.01.2011
  Više od 78 demonstranata i drugih civila je ubijeno, a 94 su povređena tokom jednomesečnih nemira u Tunisu, objavila je u ponedeljak tuniška vlada.

  Ministar unutrašnjih poslova Ahmed Frija rekao je da su gubitke pretrpele i snage bezbednosti, ali nije naveo koliko je njihovih pripadnika poginulo.

  On je dodao da je tuniška ekonomija zbog nemira u zemlji izgubila oko dve milijarde dolara.

  Frija je novinarima kazao da je oštećeno 85 policijskih stanica, 13 gradskih opština, 43 banke, 11 fabrika i 66 prodavnica ili tržnih centara.

  Protesti koji su izbili zbog nezadovoljstva naroda ogromnom korupcijom i nezaposlenošću u zemlji, doveli su do bekstva iz države predsednika Zina El Abidina Ben Alija, koji je sa porodicom, posle 23 godine na vlasti, pobegao u Saudijsku Arabiju.

  Nemiri se, međutim, i dalje nastavljaju čak i uprkos današnjoj objavi premijera Mohameda Ganučija o obrazovanju vlade nacionalnog jedinstva.
  17 januar/siječanj 2011
  17 januar/siječanj 2011

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.