Dostupni linkovi

Radmanović: BiH uspješno ostvaruje svoju ulogu u SB UN



Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio za SRNA-u da je BiH već godinu dana članica Savjeta bezbjednosti UN te da tu ulogu, prema riječima ambasadora zemalja stalnih članica Savjeta bezbjednosti u Njujorku, uspješno ostvaruje.

"U sva tri kabineta u Predsjedništva BiH su ljudi zaduženi za rad Savjeta bezbjednosti UN i počajan je rad u Ministarstvu vanjskih poslova BiH na tom planu", dodao je Radmanović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH smatra i da su pojedinci u Sarajevu nepotrebno mistifikovali i napravili dramu u vezi sa predsjedavanjem BiH Savjetom bezbjednosti UN.

"Već je prošlo pola mjeseca, a krajem naredne sedmice se završava tematska debata koju je predložila BiH. Materijal smo završili i usaglasili se sa Sekretarijatom Savjeta bezbjednosti. Dakle, sve funkcioniše u najboljem redu na žalost onih koji smatraju da doći do propasti ako oni ne odu u Njujork", rekao je Radmanović.

Tematska debata, koju je predložila BiH pred ovim Savjetom a planirana za 21. januar, biće postkonfliktna izgradnja institucija kao dio izgradnje mira.
XS
SM
MD
LG