Dostupni linkovi

Ljajić: Srbija će riješiti slučaj organa do kraja



Srbija neće dozvoliti da se slučaj trgovine organima na Kosovu u organizaciji OVK-a zataška i relativizuje, izjavio je za B92 Rasim Ljajić.

Srbija će ući u diplomatku ofanzivu u svim međunarodnim forumima kako bi ovaj slučaj bio doveden do kraja.

Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić putuje u Strazbur kako bi sa najvišim zvaničnicima Savjeta Evrope razgovarao o daljim koracima poslije izvještaja izvjestioca Dika Martija.

Rasim Ljajić za B92 kaže da će sagovornicima u Strazburu prenijeti očekivanje Srbije da Savjet Evrope na predstojećoj sjednici usvoji rezoluciju na osnovu Martijevog izvještaja u postojećem obliku – bez izmjena.

“Međutim, to nije i dovoljno, već ćemo takođe i smatrati važnim da se donesu i preporuke. Kako prema Savetu Evrope, tako i prema državama članicama Saveta Evrope o daljim koracima koje treba Savet Evrope da preduzme da bi se ova istraga dovela do kraja“, kaže Ljajić.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ranije je rekao da je Moskvu "veoma ozbiljno zabrinula informacija o sadržaju izvještaja Savjeta Evrope o Kosovu" i da je, ako se informacije iz izvještaja potvrde, riječ o zločinima protiv čovječnosti".
XS
SM
MD
LG