Dostupni linkovi

BNV će tražiti podršku Izetbegovića i Cerića


Bošnjačko nacionalno veće (BNV), čije formiranje nisu priznale vlasti Srbije, saopštilo je u nedelju da će od člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića i reis uleme Mustafe Cerića tražiti podršku za internacionalizaciju problema kršenja prava Bošnjaka u Srbiji.

"U cilju upoznavanja sa permanentnim pojavama diskriminacije i kršenja prava Bošnjaka u Srbiji, te traženja podrške na putu internacionalizacije istih, Vijeće je odlučilo da će delegacija BNV-a posetiti bošnjačkog člana Predsedništva BiH, Bakira Izetbegovića, i Reisu-l-ulemu Mustafu Cerića", navodi se u saopštenju.

Na sednici tog veća, kojoj su prisustvovali predstavnici Bošnjačke kulturne zajednice Muamera Zukorlića i dva odbornika sa liste Bošnjački preporod imenovani su članovi Izvršnog odbora tog veća.

"Zbog nedolaska većnika sa Bošnjačke liste kao i preostalih većnika sa liste Bošnjački preporod, veće je odustalo od najavljene rekonstrukcije sastava rukovodstva", saopšteno je posle sednice.

Predsednik Veća Mevlud Dudić rekao je na početku sednice u nedelju da 19 većnika sa dve izborne liste imaju većinu i legitimitet za rad, kao i da više neće biti "pregovora" sa predstavnicima ostale dve liste.
XS
SM
MD
LG