Dostupni linkovi

Italijanska policija odgovornost prebacila na srbijanske službe bezbjednosti



Ministar unutrašnjih poslova Italije Roberto Maroni negirao je da je policija te zemlje mogla da spriječi divljanje srpskih huligana na utakmici u Đenovi i ocijenio da je odgovornost na obaveštajnim službama iz Beograda.

"Našim snagama reda se ništa ne može zamjeriti. Obaveštajne službe Srbije su zakazale. Potcijenili su rizik. Obavijestili su nas da u Đenovu dolazi 100 huligana u dvije odvojene grupe", rekao je Maroni, a preneli su italijanski mediji.

"Da su nas informisali da će doći bande kriminalaca koje će da zapale stadion drugačije bismo se postavili", dodao je Maroni, koji
je optužbe na račun njegovog rada i reakcije policije nazvao komičnim.

Primedbe na račun informacija koje su italijanskoj policiji proslijeđene iz Beograda imao je i ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini.

"Bilo je propusta u komunikaciji srpskih i italijanskih obaveštajnih službi. Pitao sam Beograd zašto nam nisu stigle informacije koje su
mogle da budu od preventivnog značaja. Zašto razmjena tih informacija nije funkcionisala kako treba", naveo je Fratini.

Mediji prenose i da bi uhapšeni srpski huligani sutra trebalo da se pojave pred istražnim sudijom.

Kolovođa Ivan Bogdanov preko advokata se izvinio Italiji i Italijanima i naveo da je meta njihovih napada bila srpska delegacija, preciznije Fudbalski savez Srbije i golman reprezentacije Vladimir Stojković, koji je prelaskom u Partizan "izdao Crvenu zvezdu".
XS
SM
MD
LG