Dostupni linkovi

Slovenija: zbog štrajka zastoji na graničnim prijelazima



Zbog nastavka štrajka slovenskih javnih službenika i u utorak treba računati na duže zastoje i čekanje na slovensko-hrvatskim graničnim prijelazima, osobito u teretnom prometu, upozorenje je koje je u utorak ujutro objavio slovenski prometno-informacijski centar (PIC).

Rano ujutro na graničnom prijelazu Macelj-Gruškovje teretna vozila na ulaz u Sloveniju čekaju osam, a na izlaz sedam sati, dok je na prijelazu Bregana-Obrežje vrijeme čekanja za teretna vozila osam sati za ulaz u Sloveniju i dva sata za izlaz.

Zbog odluke vlade o zamrzavanju plaća u javnom sektoru slovenski javni službenici u ponedjeljak su stupili u štrajk koji se za sada najviše osjeća na graničnim prijelazima s Hrvatskom jer u štrajku sudjeluju i carinici te policija, a svoj protest izražavaju usporenim načinom rada i temeljitijim pregledom putnika i vozila.

Premijer Borut Pahor u ponedjeljak je najavio da će se u utorak nastaviti razgovori sa sindikatima zaposlenih u javnom sektoru, ali je odbacio mogućnost popuštanja njihovim zahtjevima o povećanju plaća, rekavši da bi to ugrozilo već postignuti ekonomski oporavak.
XS
SM
MD
LG