Dostupni linkovi

Dražena Golemovića ispitala policija u Banja Luci



Preduzetnik Dražen Golemović za kojim traga hrvatsko pravosuđe zbog afere "Ipsilon" i koji je u novembru 2009. godine pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, potvrdio je da ga je policija Republike Srpske privela tokom vikenda i ispitala o njegovim mogućim vezama s pripadnicima balkanskih kriminalnih klanova, objavile su u utorak banjalučke "Nezavisne novine".

"Ispitivali su me poznajem li Darka Šarića i Zorana Ćopića te jesam li čuo da se sprema atentat na Ivicu Dačića", izjavio je Golemović.

Neimenovani policijski izvori ranije su medijima u Republici Srpskoj potvrdili kako su tokom posjeta Banja Luci srbijanskog ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića u nedjelju mjere sigurnosti bile podignute na najvišem novou.

Navodno se strahovalo kako bi pripadnici kriminalne grupe kojoj je na čelu 44-godišnji odbjegli narko-bos Darko Šarić mogli pokušati atentat na Dačića koji je zbog toga dobio blindirani automobil.

Golemović je rekao da je policiji rekao da iz viđenja poznaje Ćopića, ali da sa Šaricem nema nikakve veze niti je znao da Dačić uopšte dolazi u Banja Luku.Zoran Ćopić, za kojega se raspitivala banjalučka policija, navodno je povezan sa Šarićem kroz činjenicu da je član upravnih odbora čak sedam firmi u Šarićevu vlasništvu.

Policijski izvori u RS-u, kako tvrde lokalni mediji, navode kako je Dražen Golemović pod prismotrom otkako je prošle godine iz Hrvatske pobjegao u BiH, iako u toj zemlji nije registrovan kao počinitelj kaznenih djela.Golemović ne može biti izručen jer ima i državljanstvo BiH, a stekao ga je na temelju rođenja u Derventi.
XS
SM
MD
LG