Dostupni linkovi

Simović prebačen u zatvor Zabelu


Miloš Simović prebačen je danas u Zabelu na izdržavanje zatvorske kazne, prenosi agenciji Beta izvor u Upravi za izvršenje zavodskih sankcija.

Simović, koji je uhapšen noćas prilikom ilegalnog prelaska granice izmedju Srbije i Hrvatske, pravomoćno je osuđen na 30 godina za ubojstvo premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine i na 40 godina zatvora za više drugih ubojstava.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ranije danas, poslije provjere identiteta, potvrdilo je da je riječ o odbjeglom pripadniku zemunskog klana.

Portparol hrvatske policije Krunoslav Borovec izjavio novinarima u Zagrebu prilikom hapšenja Simović kod sebe nije imao dokumenta.

Policija u Hrvatskoj ga traži zbog sumnje da prije dva dana kod zagrebačkog jezera u Rakitju ranio Sretka Kalinića, također jednog od osudjenih za ubojstvo Đinđića.

Borovec je rekao i da je Simović zatečen iscrpljen i neugledan dok je pješice pokušavao prijeći neprohodni prolaz. On je odbacio nagadjanja da je hrvatska policija namjerno pustila Simovića da predje granicu kako bi ga uhapsila policija Srbije.
XS
SM
MD
LG