Dostupni linkovi

I Slovenija i BiH zatvorile vazdušni prostor, otkazani letovi Croatia Airlinesa


Zbog vulkanskog pepela sa Islanda Slovenija je u subotu u 6 sati u potpunosti zatvorila svoj vazdušni prostor, objavilo je Ministarstvo saobraćaja.

Ministarstvo navodi da zabrana letova do visine 10.500 metara važi do opoziva i da se stanje pažljivo prati.

Vazdušni prostor iznad Bosne i Hercegovine zatvoren je od jutros u 8 sati zbog istih problema, saznaje Agencija Fena od dežurnog dispečera na Međunarodnom aerodormu Sarajevo. Za danas su otkazani letovi za Cirih, Beč, Štokholm, Štokholm-Geteborg, Mihnen, Budimpeštu, Ljubljanu i Istanbul.

Oblak vulkanske prašine sa Islanda stigao je i do delova Hrvatske, javio je danas hrvatski Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Otkazani su gotovo svi današnji letovi Croatia Airlinesa u domaćem i međunarodnom saobraćaju do 14 sati, saopšteno je iz Croatia Airlinesa. Na ovim letovima ukupno je trebalo putovati oko 1500 putnika. Zbog aktuelnog stanja u vazdušnom prostoru Croatia Airlines očekuje da će biti prisiljena da otkaže i gotovo sve današnje poslepodnevne i večernje letove.

Mali deo vazdušnog prostora na severu Srbije od ponoći je zatvoren za saobraćaj iz preventivnih razloga, rečeno je sinoć agenciji Beta u Agenciji za kontrolu letenja.

Kako je navedeno u Agenciji, situacija će se pratiti i Agencija će reagovati u skladu sa širenjem oblaka vulkanskog pepela koji stiže sa Islanda.
XS
SM
MD
LG