Srijeda, 07. oktobar/listopad 2015, 12:05 CET

Dnevna informativna emisija sa vijestima, temama, analizama i intervjuima o događajima u BiH, regionu i svijetu

Naredna emisija

15:00 - 15:30 Srijeda 7 lis

Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

05 oktobar/listopad - 11 oktobar/listopad 2015

15:00 - 15:30 oktobar/listopad 06, 2015

BiH u tri

Iz emisije izdvajamo: - Sud BiH danas saopštava presudu Huseinu Erdiću i drugim, optuženim za organizovanje i učešće na sirijskom ratištu na strani terorističke organizacije "Islamska država" - Glavni tužilac Haškog tribuinala Serge Brammertz u Mostaru tokom posjete Starom mostu izjavio: "Napadi na kulturne spomenike su ratni zločin" - Ministar vanjskih poslova Igor Crnadak najavio "izuzetnu bh diplomatsku jesen" - Zbog čega je važno "cjeloživotno učenje"? - Dječija nedjelja u znaku poruke "Sretna djeca - sretni ljudi" - Kako protiče 22. Festival pozorišta, MESS?


15:00 - 15:30 oktobar/listopad 05, 2015

BiH u tri

I danas radnici u Tuzli protestovali, ali ne ispred javnih institucija, kako je to bio slučaj proteklih mjeseci, jer im je novim zakonom to zabranjeno Danas se obilježava Međunarodni dan učitelja, u BiH upozoravju na njihov loš status Glavni haški tužilac Serž Bramerc danas dolazi u trodnevnu posjetu BiH Sve veći broj osoba iz arapskih zemalja kupuje zemljište i nekretnine u BiH Vlada Republike Srpske dala saglasnost za novo zaduženje Fondu PIO od 100 miliona maraka

05 oktobar/listopad - 11 oktobar/listopad 2015

Kalendar