Nedjelja, 14. februar/veljača 2016, 06:57 CET

  Dnevna informativna emisija sa vijestima, temama, analizama i intervjuima o događajima u BiH, regionu i svijetu

  Naredna emisija

  15:00 - 15:30 Ponedjeljak 15 vlj

  Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

  08 februar/veljača - 14 februar/veljača 2016

  15:00 - 15:30 februar/veljača 13, 2016

  BiH u tri

  Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, te tematske priloge o aktuelnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini protekle sedmice.


  15:00 - 15:30 februar/veljača 12, 2016

  BiH u tri

  - U Tužilaštvu BiH saslušani Slobodan Pavlović, vlasnik Pavlović banke, uposlenici Petar Lazić i Ljiljana Garić, te prvi saradnik Slobodana Pavlovića, Blago Blagojević. Svi se branili šutnjom. - Ured za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD-a objavio takozvanu "crnu listu" fizičkih i pravnih lica na kojoj se nalazi i više imena iz Bosne i Hercegovine. - Mještani naselja Kosova prekinuli saobraćaj na dva sata da bi ukazali na probleme koji nisu riješeni nakon katastrofalne poplave iz 2014. - Dvije godine od popisa stanovništva u BiH, njegovi rezultati još nisu poznati - Objavljen Prednacrt zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu po kojem bi se BHRT podijelio na tri kanala iz tri centra u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci.


  15:00 - 15:30 februar/veljača 11, 2016

  BiH u tri

  U emisiji za BiH, između ostalog, poslušajte: nakon što su dobili jednokratnu pomoć od 500 KM Vlade Federacije BiH, radnici tuzlanske "Livnice", koji su 18 dana štrajkovali glađu, jutros prekinuli štrajk - Ukupno 14 osumnjičenih na meti je policijske akcije kodnog naziva "Lištica" s ciljem suzbijanja organizovanog kriminala u vezi sa nedozvoljenim prometom duhana - U Trebinju uhapšen vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića - Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica s djecom prihvaćen većinom glasova u Domu naroda Parlamenta FBiH - Ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack ponovila da Sjedinjene Američke Države nisu promijenile svoj stav o održavanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.


  15:00 - 15:30 februar/veljača 10, 2016

  BiH u tri

  Voditelj: Mirna Sadiković

  - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić obrazložio mehanizam koordinacije usvojen tajno krajem januara - U Federaciji BiH potpisan Opšti kolektivni ugovor nakon četiri mjeseca pregovora Ekonomsko socijalnog vijeća - Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić najavio skoro formiranje regionalnog centra za borbu protiv terorizma - Vršitelj dužnosti direktora Fudbalskog kluba Velež Arman Zalihić podnio ostavku, a zbog nagomilanih dugova nogometaši i djelatnici mostarskog premijerligaša od utorka u generalnom štrajku.


  15:00 - 15:30 februar/veljača 09, 2016

  BiH u tri

  U emisiji objavljujemo: - Parlament BiH o ukidanju "bijelog hljeba" - Narodna Skupština RS o zakonskom regulisanju stečaja preduzeća - Preminuo haški osuđenik Zdravko Tolimir; Srbija predala BiH Sašu Ćurguza zbog ratnog zločina na području Bihaća; Sud BiH zatražio pritvor za Jovana Tintora, uhapšenog pod sumnjom ratnog zločina u Vogošći - Samostan u Tomislavgradu domaćin izložbe tradicijske nošnje i nakita naroda BiH - "Palačinka dan" u Gradačcu - ko ih najbolje pravi a ko ih najviše može pojesti?


  15:00 - 15:30 februar/veljača 08, 2016

  BiH u tri

  Emisija namijenjena slušaocima u Bosni i Hercegovini. Sadrži lokalne, regionalne i vijesti iz svijeta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz svijeta.

  08 februar/veljača - 14 februar/veljača 2016

  Kalendar