Dostupni linkovi

Boba Živojinović za RSE: Podržavam Novaka, ne sme biti karata „na crno“


Slobodan Boba Živojinović
Slobodan Boba Živojinović

„Problem sa kartama za Dejvis kup u Kraljevu hitno treba istražiti“, izjavio je za RSE Slobodan Boba Živojinović, proslavljeni jugoslovenski teniser i počasni predsednik Teniskog saveza Srbije.

Policija pokrenula istragu oko karata

Policija pokrenula istragu oko karata

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je u ponedeljak da je policija pokrenula istragu oko navodnih neregularnosti u prodaji karata za teniski meč prvogckola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske.

"Policija je započela detaljnu istragu u kojoj će biti saslušani svi koji su organizovali meč i prodaju karata za Dejvis kup u Kraljevu", napisao je Stefanović na svom tviter profilu.

Boba Živojinović, koji je i član ITF Dejvis kup komiteta, rekao je da podržava stav Novaka Đokovića koji je, ogorčen činjenicom da karata za predstojeći meč sa Hrvatskom gotovo da nije bilo u prodaji, rekao da za to neko krivično mora da odgovara.

„Apsolutno to treba odmah da se istraži, ako neko kupuje karte i onda ih prodaje na crno. Mislim da je to sramno. Pogotovu što je ideja čelnih ljudi našeg saveza bila da se ovaj važan susret odigra van Beograda, u nekom drugom gradu, i da i neka druga publika vidi Noleta, Viktora, Zikija, i celu našu reprezentaciju. Apsolutno pozdravljam tu ideju, ali zaista ne znam šta sada stoji iza ovog problema. Ne bih voleo da vidim, u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji, pogotovu u Kraljevu, da sada neko izađe i prodaje karte po nekim basnoslovnim cenama. To nije dobro za tenis, to ni za koga nije dobro,“ rekao je Živojinović.

Nova sportska hala u Kraljevu ima 3.000 mesta, i jedna je od malobrojnih u Srbiji koje ispunjavaju kriterijume za odigravanje Dejvis kupa. Susretu prvog kola Svetske grupe sa Hrvatskom, koji se igra od od 6. do 8. marta, prethodio je problem sa distribucijom karata jer je prodaja trajala samo 13 minuta, pa je najveći broj zainteresovanih Kraljevčana ostao bez ulaznica.

Slobodan Živojinović kaže za RSE da je to čudna situacija.

“Apsolutno ne postoji opravdanje za to da nema karata za građane. Ovo je sada neki novi momenat. Ogromno je interesovanje, Nole se vraća u reprezentaciju, velika je važnost meča, igra se protiv Hrvatske, i to su verovatno osnovni razlozi zbog kojih je došlo do svega ovoga. Da se igra i na stadionu u Kraljevu, bio bi suviše mali da primi svu publiku za ovaj susret. Premala bi bila i Beogradska arena. Podržavam Novakov stav da treba proveriti šta je bilo oko karata, jer to ne sme da se dešava.”

Meč Srbija-Hrvatska u Kraljevu igra se, kao i ostali Dejvis kup susreti, u organizaciji Internacionalne teniske federacija (ITF) koja ima precizna pravila.

Ta pravila, kaže Boba Živojinović, važe i za distribuciju ulaznica.

“Postoji obaveza da se gostujućem savezu dodeli deset odsto karata. Deset odsto ulaznica ide za sponzore koje ITF ima, jer ceo ivent je njihov, dok ovdašnji teniski savez samo tehnički to organizuje. Normalno, ima tu i dela sponzora pri našem teniskom savezu, koji isto imaju ugovor pa imaju pravo dobijanja karata, a jedan deo karata ide lokalnoj samoupravi koja je finansijski pomogla da se susret održi. Tako da sve lako može da se proveri,” zaključuje Živojinović.

Karte za Dejvis kup u Kraljevu “planule” su i pre puštanja u prodaju, pa su mnogi ljubitelji tenisa ostali razočarani u redu ispred blagajne Hale sportova jer je šalter, maltene, zatvoren čim je otvoren.

“Izuzetno sam razočaran. Da karte nestanu posle 13 minuta to je prosto nemoguće. U stvari moguće je ako pustite samo 50 kompleta u slobodnu prodaju, a pritom na internet sajtu, gde je pisalo da će takođe moći da se kupe, uopšte ni ne budu puštene. Na kraju je ispalo da je sve rasprodato, a prodaja nije ni počela! Jasno je da je tu neko učinio krivičnu radnju i neko za to mora apsolutno da odgovara,” rekao je Novak Đoković, najbolji teniser na svetu, po dolasku u Beograd pred Dejvis kup meč sa Hrvatskom.

XS
SM
MD
LG