Dostupni linkovi

Zbog hapšenja dvojice Srba i dalje blokiran put Priština-Raška


Ilustracija
Ilustracija
Zbog hapšenja dvojice Srba i dalje je u blokadi magistralni put Priština-Raška u mestu Rudare na severu Kosova, koja traje od ponedeljka popodne.

Srbi su u ponedeljak oko 15 časova preko ovog puta, nakon hapšenja dvojice njihovih sunarodnika, preprečili teretne kamione tako da je saobraćaj na ovom delu puta u blokadi.

Dvojici kosovskih Srba koje su Euleks i kosovska policija lišili slobode određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Advokat Ljubomir Pantović izjavio je da je Slobodan Repić (28) uhapšen pod sumnjom da je 7. decembra prošle godine u Mitrovici pucao na zamenika direktora administrativne Kancelarije Vlade Kosova Dušana Milisaviljevića.

Pantović je kazao da je Repiću određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i da će u tom periodu tužilac odlučiti o puštanju na slobodu ili produženju pritvora Repiću.

Milisavljević je tada pogođen hicem iz vatrenog oružja u nogu u trenutku kada je sa društvom izlazio iz jednog od lokala u severnom delu Mitrovice.

Drugi uhapšeni u akciji Euleksa i kosovske policije je Žarko Veselinović, brat kontroverznog biznismena Zvonka Veselinovića.

Branilac uhapšenog Veselinovića, Miodrag Brkljač rekao je da se Veselinović "sumnjiči da je ilegalno posedovao pištolj koji je pre hapšenja odbacio od sebe".

Repić i Veselinović uhapšeni su u ponedeljak oko 15 časova u Rudaru, kod Zvečana, a osumnjičeni su pod istragom u vezi sa pokušajem ubistva 2012. u severnom delu Mitrovice.

Njih su uhapsili pripadnici Euleksove Operativne grupe za Mitrovicu i Regionalne istražne jedinice Kosovske policije.

Odmah nakon hapšenja okupili su se građani u Rudaru koji su blokirali saobraćajnicu i započeli protest.

Jedno vozilo Euleks policije u redovnoj patroli zaustavili su u ponedeljak u Zvečanu demonstranti i gadali ga kamenicama, saopštio je Euleks, koji procenjuje da je najverovatnije reč o odgovoru na hapšenje dvojice Srba.

"Kada su pripadnici Euleks policije pokušali da razgovaraju sa demonstrantima bacane su kamenice na njih. Dvoje pripadnika Euleks policije je povređeno, a njihovo vozilo ozbiljno oštećeno. U samoodbrani jedan od pripadnika Euleks policije ispalio je hice u vazduh", navodi se u saopštenju Euleksa.

Direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Aleksandar Vulin apelovao je na Srbe s Kosova da budu "dostojanstveni i mirni" i da sačekaju da uhapšeni Srbi iz Rudara budu pušteni na slobodu.
XS
SM
MD
LG