Dostupni linkovi

Završen najposećeniji Exit do sada


Nastup Faithlessa
Nastup Faithlessa

Vatromet i nastup britanskog sastava Faithless obeležili su poslednje veče Exita. Popularna Dance Arena je i ove godine zatvorila festival koji je, prema procenama organizatora, bio najposećeniji u njegovoj petnaestogodišnjoj istoriji.

Jedan od najposećenijih koncerata na ovogodišnjem Exitu održan je u nedelju uveče na glavnoj festivalskoj bini. Britanski sastav Faithless privukao je ogromnu pažnju festivalske publike. Reč je o grupi čiji žanr teško može da se definiše, ali kritičari kažu da je on mešavina hip hopa i dance ritmova.

Ovaj sastav je tačno dvadeset godina na muzičkoj sceni i iza sebe ima više od 15 miliona prodatih albuma.

Pre njih je na Main stageu nastupio bend Capital cities. Kalifornijski sastav je osim svojih pesama kao što su „I Sold My Bed, But Not My Stereo” ili “Kangoroo Court”, otpevao i obrade poznatih pesama Michaela Jacksona, sastava Bee Gees i Sinead O’Connor. Najveću ovaciju izazvala je njihova pesma “Safe and Sound”.

Nastup Capital citiesa, foto: Norbert Šinković
Nastup Capital citiesa, foto: Norbert Šinković

Organizatori su zadovoljni atmosferom i obeležavanjem 15.izdanja Exita, kaže PR Festivala Jelena Galetin Žakić.

„Sasvim je izvesno da ovoj rekordnoj poseti dorpineo je ambijent na koji se svakako oslanjamo kada govorimo o festivalu, ali naravno i muzički program koji je očigledno privukao pažnju domaće i strane publike“, smatra ona.

Ovogodišnji muzički program pokazuje trend okretanja prema elektro zvukovima i aktuelnim pop izvođačima, ocenio je za Radio Slobodna Evropa dugogodišnji muzički urednik Predrag Novković.

„Za razliku od nekoliko prethodnih, mislim da ovogodšinja ponuda je više okrenuta komercijalnim izvođačima i tim aktulenim MTV zvezdama, prema elektronskoj muzici i aktulenoj pop muzici. Koliko god mi nešto stariji to ne voleli, to je dobar pravac ako to gledamo iz ugla organizatora jer ovakav program može privući mlade koji su zapravo prava festivalska publika“, kaže Novković.

Ovogodišnji program je kod publike izazvao mešane reakcije.

„Nisam baš oduševljena, imali su i bolji line up, ali zabava svakako vredi“, kaže jedna devojka.

„Došla sam zbog prijatelja, jer sa njima gde god da sam, dobra je zabava“, dodaje jedna druga posetiteljka.

„Ovaj festival je neverovatan, fantastična atmosfera“, oduševljeno nam je govorio momak iz Australije.

Festival je tradicionalno zatvorila ekipa Dance Arene. Exit svoj programski sadržaj sada seli na crnogorsko primorje, gde će u Budvi za koji dan početi Sea Dance festival.

XS
SM
MD
LG