Dostupni linkovi

Tadić na Kosovu za Božić, uhapšeni aktivisti Samoopredeljenja


Boris Tadić
Boris Tadić
Predsednik Srbije Boris Tadić ušao je na Kosovo u petak poslepodne na graničnom prelazu Merdare, odakle se uputio ka Dečanima, potvrđeno je iz kosovske policije.

Tadić će provesti Badnje veče i Božić u manastiru Visoki Dečani na Kosovu.

Aktivisti opozicionog pokreta Samoopredeljenje nekoliko puta su pokušali da ometu ulazak Tadića na Kosovo.
“Pokret Samoopredeljenje je hteo da blokira put predsedniku Tadiću, pošto to već ne rade Vlada Kosova i institucije", rekao je Dardan Molići iz pokreta Samoopredeljenje.

Portparol Policije Kosova Baki Kelani izjavio je da je policija na magistralnom putu Priština-Podujevo zaustavila kombi sa 30 automobilskih guma i uhapsila osam osoba.

Samoopredeljenje je potvrdilo da su uhapšeni njihovi aktivisti koji su nameravali blokirati put kojim se trebao kretati Tadić.

“Pokret Samoopredeljenje je preko svojih aktivista hteo da blokira put predsedniku Tadiću, pošto to već ne rade Vlada Kosova i institucije jer oni žele sačuvati vlast a ne državu”, kazao je Dardan Molići iz pokreta Samoopredeljenje.

Kfor i Eulex brinu za sigurnost

Iz policije su saopštili i da su građani Dečana i Peći održali protest u centru grada povodom dolaska Tadića na Kosovu.

Za sigurnost i prevoz Tadića i ambasaroda Rusije i Belorusije u Beogradu brinu se Kfor i Eulex.

Iz Vlade Kosova prethodno je saopšteno da Tadić boravi na Kosovu uz odobrenje kosovskih vlasti pošto je njegova poseta verskog karaktera.

Kosovski zvaničnici su izrazili nadu da Tadić neće ovu posetu upotrebiti kako bi davao političke izjave, kao što je to slučaj bio u prošlosti.
XS
SM
MD
LG