Dostupni linkovi

Najposjećeniji hrvatski muzej, zagrebački Tehnički muzej, od sljedeće godine zvat će se Tehnički muzej Nikole Tesle. Takvu je odluku donijelo Upravno vijeće muzeja, a na prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

„Razmišljajući i razgovarajući s ljudima od struke, došli smo na ideju da bi Tehnički muzej trebalo obnoviti, modernizirati i sadržajno oplemeniti – udahnuti mu dušu, a to bez Nikole Tesle - čovjeka koji je osvjetlio cijeli svijet - ne bi bilo to”, kazao je Bandić nakon sjednice Upravnog vijeća.

Predsjednik Upravnog vijeća Nedjeljko Štefanić kazao je kako se radi o povezivanju dva velika brenda - brenda tehničkog muzeja i brenda Nikole Tesle.

“Nikola Tesla i Tehnički muzej zajedno će stvarati novu povijest kroz ovaj proces preimenovanja i renoviranja. Nadamo se da će svi oni iz cijelog svijeta koji poštuju Nikolu Teslu ovdje u Tehničkom muzeju Nikole Tesle naći puno sadržaja koji će ih povezivati s njim”, najavio je Štefanić.

Zagrebački Tehnički muzej najposjećeniji je hrvatski muzej. Usprkos opsežnim radovima na rekonstrukciji, u prošloj godini posjetilo ga je 118.425 ljudi.

Osnovan je 21. prosinca 1954. godine, a od god. 1959 nalazi se u paviljonima nekadašnjeg Zagrebačkog zbora, manifestacije iz koje je izrasao Zagrebački velesajam.

Jedan od desetak odjela Muzeja - Demonstracijski kabinet Nikole Tesle jedan je od najposjećenijih odjela. Otvoren je 1976. godine, a god. 2006 u potpunosti je obnovljen.

  • 16x9 Image

    Enis Zebić

    U novinarstvu od osnovne škole, profesionalno od uspostave političkog pluralizma. Nakon suradnje u nekoliko hrvatskih dnevnih novina, od 1. veljače 1994. je na RSE u Zagrebu.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG