Dostupni linkovi

U Vukovaru plakati stabla s obješenim ljudima i slikom Ante Pavelića


Marš hrvatskih ultradesničara u Vukovaru
Marš hrvatskih ultradesničara u Vukovaru

Na autobusnim stajalištima na Trpinjskoj cesti u Vukovaru pojavili su plakati s porukom ispisanom na engleskom jeziku “Serbian family tree“ (srpsko obiteljsko stablo), javlja zagrebački “Večernji list”.

Uz poruku stoji i nacrtano stablo na kojem su obješeni ljudi, kao i slika Ante Pavelića. Prema dostupnim informacijama, i dalje je nepoznat počinitelj ovoga kaznenog djela. Maja Barbarić iz PU vukovarsko-srijemske kazala je za ovaj list je kako je policija napravila očevid te je cijeli slučaj proslijeđen nadležnom Državnom odvjetništvu koje treba donijeti odluku o daljem postupanju.

“Najoštrije osuđujem takve pojave koje se mogu promatrati samo u cjelokupnom društvenom kontekstu, kako na lokalnoj tako i na državnoj razini. Ovo nadilazi i granice negativnoga nacionalizma. Razlog ovakvih pojava jest što izostaju oštrije osude nositelja vlasti, počevši od predsjednice, preko premijera, pa do lokalnih vlasti. Isto tako izostaju i primjerene kazne pravosuđa. Nažalost, kod nas još nema ni osuda ovakvih nedjela”, rekao je dogradonačelnik Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković.

I gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je pojavu ovih plakata na Trpinjskoj cesti.

“Zgrožen sam i ne znam što bih drugo rekao nego da je to bolesno. Pozivam policiju i druge institucije da istraže slučaj i sankcioniraju odgovorne”, rekao je Penava.

XS
SM
MD
LG