Dostupni linkovi

Uz vukove Anđi stigla i pomoć u hrani


Građani donose pomoć Anđi Marin
Građani donose pomoć Anđi Marin
Nakon što je Radio Slobodna Evropa objavio priču o Anđi Marin, ženi koja živi u šumi Liska kod Novog Travnika bez susjeda i struje, javili su se i prvi donatori, odnosno humanitarci koji su posjetili Anđu te joj uručili darove za Božić. Jedan od njih je i Matija Marjanović iz Viteza s kojim smo posjetili baku Anđu. Međutim, u njenoj kući zatekli smo Josipa Sabljića i njegovu sestru Josipu koji su također došli u posjet baki Anđi.

Oni su je jedva pronašli u šumi Liska, a da nije bilo Bone Mlakića iz Novog Travnika koji poznaje Anđu i teren najvjerojatnije bi se vratili u Kiseljak neobavljenog posla.

„U ovo predbožićno vrijeme uvijek nastojim pomoći ljude u potrebi. Koliko se može. Jako me rastužila priča o baki Anđi koja živi sama ovdje u ovoj šumi. Nema ni susjeda, odnosno susjedi su joj divlje životinje. Idu blagdani pa sam odlučio da joj darujem hranu. Brašno, šećer, ulje, sokove i druge potrepštine da može proslaviti Božić dostojanstveno bez obzira što živi u šumi", govori nam Matija Marijanović dok iznosi namirnice iz kombija.

Josip Sabljić i njegova sestra Josipa došli su Anđi u posjet iz Kiseljaka. Također su donijeli namirnice, jednu božićnu pečenicu ali i tranzistor na baterije te hepo kocke da Anđa lakše može odložiti vatru.

„Nismo vjerovali da u ovoj pustinji živi žena. Pročitali smo na internetu i evo nas došli. Ona je pravi heroj, svaka joj čast. Da nije bilo Bone Mlakića kojega nismo poznavali nego smo ga sreli slučajno teško bi pronašli baku Anđu.Ovo je najmanje što smo mogli učiniti za nju", govori nam Josip Sabljić.

Anđa se jako obradovala posjetu jer je željna razgovora. Danima priča sa svojim životinjama, psićem Šargom, kozama i janjetom. Teško je doći i do riječi kada se Anđa "navije" ali nitko joj ne zamjera jer je željna ljudskog razgovora.
  • Slika 16x9

    Srećko Stipović

    Diplomirao žurnalistiku na FPN "Veljko Vlahović" u Sarajevu 1987. godine. Novinarstvom se bavi od 1981. godine, a surađivao u mnogobrojnim časopisima diljem bivše Jugoslavije. Sa RSE počeo suradnju 2003. godine.

XS
SM
MD
LG