Dostupni linkovi

U Skopskom naselju mirno nakon ubistva i nereda


Razbijeni prozori na albanskoj trgovini
Razbijeni prozori na albanskoj trgovini
Situacija u skopskom naselju Đorče Petrov u utorak je relativno mirna, posle nemira od ponedeljka uveče izazvanih ubistvom 19-godišnjeg mladića.

Samo na određenim mestima stoje policijska vozila, a o incidentima svedoče razbijeni prozori na lokalnim prodavnicama, poslastičarnicama, spaljeni restorani i kontejneri.

Nemiri su počeli nakon informacija da je maturanta Angela Petkovskog ubio Albanac, koji mu je prethodno ukrao bicikl. Angel i njegov otac su krenuli za lopovima i sve se zavrsilo ubistvom, a zatim i neredima.

Vlasnici nekih od radnji kod kojih je izazvana velika šteta kažu da je danas mirno, ali sa strahom pričaju o noćašnjim incidentima

”Javili su mi da se nesto događa, ali nije moglo da se dođe, bio je haos.”

“Ja sam hteo da dođem sa policijskom pratnjom da vidim sta se događa, ali nisu mi garantovali bezbednost i nisam smeo da dođem.”


Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo. Radi se o 19-godišnjaku koji je poznat policiji zbog krivičnih dela počinjenih u prošlosti.

Na pres konferenciji je rečeno da je ubistvo izvršeno nožem, te da ima privedenih zbog izazivanja nereda i načinjene materijalne štete za vreme protesta u ponedeljak.

“Policijskom intervencijom je bilo privedeno 18 lica. Od njih, petoro je maloletnih, a ostali su na uzrastu između 18 i 36 godina. Posle izvršenih konsultacija sa javnim tužiocem, njima su izdati platni nalozi za načinjene različite prekršaje. Policija nastavlja sa intenzivnim merama o identifikaciji i drugih lica”, rekla je ministarka Gordana Jankulovska.

U međuvremenu, Savet i gradonačelnik Opštine Đorče Petrov su izrazili žaljenje zbog ubijenog mladića, ali i zabrinutost zbog povećanih tenzija.

Oni pozivaju nadležne institucije, a naročito Ministarstvo unutrašnjih poslova da preuzmu sve neophodne mere da bi se vratili mir i bezbednost, kao i da se zaštite životi i imovina građana. Iz Opštine apeluju da se građani uzdrže od bilo kakvih aktivnosti suprotnih zakonu.
XS
SM
MD
LG