Dostupni linkovi

U Banjaluci izložena najveća razglednica na svijetu


Razglednica dimenzija 10 sa šest metara izložena je u banjalučkom Domu omladine
Razglednica dimenzija 10 sa šest metara izložena je u banjalučkom Domu omladine
Članovi Udruženja građana Centar za kreativni rad sa djecom "Dobri medo" iz Banjaluke u četvrtak su u banjalučkom Domu omladine izložili najveću razglednicu na svijetu, dimenzija 10 sa šest metara, u sklopu akcije "Djeca iz ruralnih područja imaju pravo na umjetnost i kulturu".

Razglednica se sastoji od najboljih radova koje su napravila djeca iz ruralnih sredina kroz razne dosadašnje projekte udruženja "Dobri medo".

Mališani, ali i stariji sugrađani Banjaluke, imali su priliku da na poleđini razglednice napišu želje, ideje i prijedloge kako popraviti položaj mladih i djece iz ruralnih područja.

Ova aktivnost organizovana je s ciljem da što veći broj građana progovori o potrebama i problemima djece i mladih iz ruralnih područja, kaže Tatjana Kuruzović direktor centra ˝Dobri Medo˝.

˝Cilj ove akcije je da se animira šira javnost kako bi uticala na lokalne zajednice i entitetske vlade da se formira zajednički fond za finansiranje dugoročnih programa socijalne i kulturne integracije djece i mladih iz ruralnih područja˝, kaže Kuruzovićeva.

Paralelno sa ovom aktivnošću, mladi iz jedanaest područja BiH slali su razglednice poslanicima u entitetskim parlamentima u BiH na kojima su bili ispisani njihovi najveći problemi i prijedlozi za rješenja.

Najveća razglednica na svijetu biće izložena 15 dana u banjalučkom Domu omladine tako da će svi koji to žele, biti u prilici da napišu svoje želje i poruke o popravljanju položaja mladih i djece iz ruralnih područija.
XS
SM
MD
LG