Dostupni linkovi

Tramp zabrinut da bi izbori mogli da budu namešteni


Donald Trump
Donald Trump

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izrazio je zabrinutost da bi predsednički izbori u SAD mogli da budu "namešteni".

Agencija AP navodi da je ova tvrdnja jednog savremenog predsedničkog kandidata bez presedana i da je nije potkrepio dokazima, ocenjujući da bi takav komentar mogao da predstavlja izazov za samu suštinu fer demokratskog procesa.

"Moram da budem iskren, bojim se da će izbori biti namešteni", rekao je republikanski predsednički kandidat na skupu u Kolambusu u Ohaju.

Tramp je dodao da sve češće čuje da predsednički izbori možda neće biti sprovedeni na fer način, ne navodeći medjutim detalje.

On je ranije naveo da su demokrate promenile sistem izbora za kandidata stranke kako bi Hilari Klinton mogla da pobedi Bernija Sandersa.

AP navodi da je nekadašnja državna sekretaka Hilari Klinton dobila 3,7 miliona glasova više od Bernija Sandersai da je imala znatno veću podršku delegata 1. marta.

Biznismen i milijarder Donald Tramp, koji je poznat po teorijama zavere, među kojima su tvrdnja da američki predsednik Barak Obama nije rođen u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i da je otac senatora Teda Kruza povezan s Lijem Harvijem Osvaldom, ubicom predsednika SAD Džona Kenedija, takođe je govorio da će mu republikanska nominacija biti ukradena.

Tramp je za televiziju Foks rekao da "8. novembra treba biti na oprezu jer će izbori biti namešteni", a prošle noći je rekao i da je Hilari Klinton "đavo", a za njenog stranačkog konkurenta Bernija Sandersa izjavio da je "sklopio ugovor s đavolom".

AP navodi da menadžemnt Trampove kampanje nije bio dostupan za dodatno objašnjenje, a učesnici kampanje Hilari Klinton odbili su da komentarišu navode republikanskog kandidata.

XS
SM
MD
LG